Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat


Kesällä 1996 valmistui satama-altaan toiselle puolelle uusi terminaali, Reisiterminal D. Terminaalin laajennusosa vihittiin käyttöön huhtikuussa 1999.

Silja Line aloitti liikennöimisen terminaalista vuonna 1998 Wasa Queenilla. Tammikuussa 1999 Finnjet aloitti liikennöimään Muugan sijasta D-terminaalista Helsinkiin ja kesäisin Saksaan ja myöhemmin myös Pietariin. Siljan SuperSeaCat -alukset käyttivät terminaalia vuodesta 2000 liikennöintikauden 2005 loppuun saakka. Terminaalia käytti myös Silja Opera liikennöidessään Tallinnaan ja Tallinnan kautta Pietariin tai Visbyhyn.

Silja Line avasi keväällä 2004 automatkustajille Silja Seaport Shop -myymälän D-terminaalin autokentälle, tämä myymälä on tällä hetkellä Tallinkin käytössä.

Terminaalissa oli pankkiautomaatteja, pankki, kahviloita, kioski, matkatavarasäilytys, valuutanvaihto, kukkakauppa ja myymälöitä. Taksit lähtivät terminaalin edestä.

Terminaaliin kuuluu nykyään viisi lauttapaikkaa, joista neljään johtaa matkustajasillat.

Siljan nykyinen omistaja, Tallink Grupp AS, käyttää terminaalia Helsingin, Maarianhaminan ja Tukholman liikenteessä.

Kesällä 2021 Silja Serenade teki Helsingistä risteilyjä Tallinnaan (ilman maihinnousua) sekä risteili Helsingistä Tallinnan kautta Maarianhaminaan.

Terminaalin laajennus
Megastarin aloittaessa liikennöimisen 2017, remontoitiin terminaalin matkustajaputkia ja otettiin käyttöön Superfastin vanha autoramppi, jotta autot voitaisiin lastata suoraan ylemmälle autokannelle.

Tallinnan satama aloitti D-terminaalin laajentamisen vuonna 2018. Ensimmäiseksi terminaalin autolähtöselvityksen paikka vaihtui toukokuussa ja lähtöselvitys muuttui samalla elektroniseksi.

Uudessa D-terminaalissa on tilaa kaksi kertaa enemmän kuin entisessä – peräti 14 000 neliömetriä. Matkustajat on otettu huomioon terminaalirakennuksessa erityisen hyvin. Viihtyisissä odotustiloissa on runsaasti istumapaikkoja ja lisää tilaa tuli myös kahviloille ja kaupoille. Uutta ovat myös lounge ja lastenalue. Uusi terminaali otettiin käyttöön syksyllä 2020. Terminaalin yhteyteen valmistui pysäköintitalo alkuvuodesta 2021.Osoite:
Uus-Sadama 24, 10151 TALLINN

Kohdesatamat:
Helsinki
Maarianhamina
Tukholma

Satamasta liikennöivät Tallink Silja Linen / Tallink Shuttle laivat:
m/s Baltic Queen
m/s Megastar
m/s MyStar
m/s Victoria I

Lisätietoja:
● Port of Tallinn
Tallink Silja Line

D-terminaalin lähtöselvitystiskit vuonna 2005.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat
Tallinna D-terminaali 2020
D-terminaalin Tallink Lounge vuonna 2020.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat