Kuva: Silja Linen arkistosta

Silja Line suunnitteli 1980-luvun lopulla raiteiden rakentamista m/s Svean ja m/s Wellamon autokansille, mutta suunnitelmat hylättiin, kun vuonna 1988 perustettiin Silja Linen tytäryhtiöksi SeaWind Line. SeaWind Line harjoitti toimintaansa itsenäisesti ja oli täysin erillään Silja Linesta, joka omisti yhtiöstä 100 prosenttia.

SeaWind Linen konsepti perustui junien, rekka-autojen ja henkilöautojen kuljetukseen. Matkustajia otettiin kyytiin rajallinen määrä ja laivaan pääsi ainoastaan autolla.

m/s Sea Wind aloitti liikennöimisen Turun ja Tukholman välillä 21.4.1989. SeaWind Linen liikenteessä on ollut lisäkapasiteettina useita vuokrattuja rahtilaivoja ja vasta vuonna 1999 SeaWind Line sai liikenteeseen toisen laivan, m/s Star Windin. Syksyllä 2002 laivastoon liittyi m/s Sky Wind ja samanaikaisesti m/s Star Wind siirtyi liikennöimään Helsingin ja Tallinnan välille.

Helsinki-Tallinnan -linjalla liikenne päättyi toukokuussa 2005 ja m/s Star Wind palasi Turku – Tukholma -linjalle kesän ajaksi. m/s Star Wind myytiin lokakuussa Euro Shipping OÜ:lle.

m/s Sky Wind myytiin vuonna 2007 Unity Linelle. Vuoden 2008 alusta lähtien SeaWind Line lopetti matkustajaliikenteen ja keskittyi vain rahdin kuljettamiseen. Samalla loppui myös Långnäsissä käynnit.

31.8.2010 SeaWind Line sulautettiin osaksi Tallink Silja Oy:tä.

SeaRail
Kiskoilla kulkevaa liikennettä varten perustettiin Turussa SeaRail, jonka alunperin omistivat Effoa, Railship ja Silja Line. Junalauttaliikenne Turun ja Tukholman välillä käynnistyi 13.6.1989. Myöhemmin Suomen ja Ruotsin valtioiden rautatiet tulivat omistajiksi Effoan ja Railshipin tilalle.

Tallink myi osakkuuteensa SeaRail -yhtiöstä VR:lle ja Green Cargolle vuonna 2008 ja junavaunujen kuljetus Sea Windillä päättyi 30.4.2012.