Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat


Vuonna 1986 käyttöön otettu Muugan satama on Viron suurin ja syvin satama. Pinta-alaa satamalla on 409,4 hehtaaria ja laituripaikkoja 28. Muugan satamaan on keskittynyt pääasiassa rahtiliikenne.

Silja Linen Finnjet liikennöi vuosina 1997-1998 Helsingin ja Muugan välillä. Kesällä 1998 Finnjet poikkesi tiistaisin Muugassa matkallaan Travemündestä Helsinkiin.

Silja Linella oli käytössään oma autorampilla varustettu terminaaliproomu nimeltään Pontus. Pontus oli aiemmin ollut Silja Linen käytössä Tallinnan satamassa. Matkustajat poistuivat laivasta 2. kannen kautta siltaa pitkin terminaaliproomuun, jossa hoidettiin matkustajien passintarkastus.

Silja Line oli järjestänyt risteilymatkustajilleen maksullisen bussikuljetuksen Muugan sataman ja Tallinnan keskustan välille. Kiertoajelubussit ja kuljetus keskustaan lähtivät terminaalin edestä.

Tallinkin rahtiliikenne Muugan ja Vuosaaren välillä alkoi Lokakuussa 201. Kesäkuusta 2019 lähtien myös automatkustajat pystyivät matkustamaan Vuosaari – Muuga -reitillä.

Kesäkuusta 2019 lähtien myös Eckerö Linen m/s Finbo Cargo on kuljettanut automatkustajia ja rahtia Vuosaaren ja Muugan välillä.

Keväällä 2022 m/s Regal Star korvasi m/s Sea Windin Vuosaari – Muuga -reitillä. Syyskuussa 2022 Tallinkin liikenne Vuosaaren ja Muugan välillä keskeytettiin toistaiseksi.

Osoite:
Maardu tee 65, 74114 MAARDU

Kohdesatamat:
Helsinki, Vuosaari

Satamasta liikennöivät Tallinkin laivat:
Ei liikennettä toistaiseksi

Lisätietoja:
Port of Tallinn
Tallink Silja

Muuga 2019
Muugan satama kesällä 2019.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat
Sea Wind Muugassa 2019
m/s Sea Wind Muugassa kesällä 2019.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat