Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat


Visbyn satama on Gotlannin suurin satama. Satamasta on lauttayhteys Oskarshamniin tai Nynäshamniin. Visby on kesäaikaan suosittu risteilyalusten pysähtymispaikka.

Silja Linellä oli vuosina 1988 – 1997, tytäryhtiö JBT:n (Johnson Baltic Trafficmanagement) kautta, operatiivinen vastuu N&T Gotlandslinjenin toimilupaliikenteessä Gotlannin ja Ruotsin mantereen välillä. JBT hoiti kahden matkustajalautan liikennöinnin sekä catering-, varaus- ja terminaalitoiminnot.

Vuoden 1998 alusta toimilupa siirtyi uudelle yhtiölle, Destination Gotland AB:lle, josta Silja Linella on 40 prosentin ja Rederi AB Gotlandilla 60 prosentin osuus. Samalla JBT:n toiminta lopetettiin. Vuoden 1998 lopussa Silja Line luopui osuudestaan Destination Gotland AB -yhtiössä.

Visby oli yksi Sally Albatrossin risteilykohteista vuosina 1992 – 1993. Lapsiperheiden suosima idyllinen Visby kuului myös vuonna 2002 liikenteen aloittaneen Silja Operan risteilykohteisiin.

Tallinkin Silja Europa teki vuonna 2013 kesän ensimmäiset erikoisristeilyt Helsingistä Tallinnan kautta Visbyyn ja erikoisristeilyitä on tehty sen jälkeen joka kesä, paitsi koronapandemian aikana vuonna 2020. Silja Europa jatkoi risteilyitä Helsingistä Tallinnan kautta Visbyhyn heinäkuussa 2021.

Koronapandemian vuoksi Silja Symphony teki kesällä 2020 Ruotsin sisäisiä risteilyitä Tukholmasta Maarianhaminan kautta Visbyhyn.

Heinä-elokuussa 2021 Silja Symphony teki 15 risteilyä Tukholmasta Visbyhyn ja kolme risteilyä Tukholma – Ystad – Visby -reitillä, Silja Symphony poikkeaa risteilyillään Maarianhaminassa.

Hamnterminal
Hamnterminal on Destination Gotlandin operoima ja sieltä liikennöivät alukset useita kertoja Nynäshamniin ja Oskarshamniin.

Cruise terminal
Vuodesta 2018 lähtien on Visbyn sataman uutta risteilyterminaalia operoinut CMP (Copenhagen Malmö Port). Risteilyalusten käytössä on kaksi laituria, joihin mahtuu kaksi 340 metriä pitkää laivaa.


Osoite:
● Hamnterminal
Färjeleden 14, 62156 VISBY

● Cruise terminal
Färjeleden 20, 62156 VISBY

Satamaan liikennöivät Tallink Silja Linen laivat:
m/s Victoria I

Pikalinkit:
Laivasto
Satamat

Lisätietoja:
Port of Visby
CMP / Visby

Hamnterminal kesällä 2012.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat
Visby kesällä 2016
Visbyn satama kesällä 2016.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat