Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat


Saarenmaan satama sijaitsee, Viron suurimman saaren, Saarenmaan pohjoisrannikolla.

Sataman omistaa Tallinna Sadam -yhtiö. Se on harvaan asutulle Ninasenniemelle rakennettu luonnonsatama 40 kilometriä saaren pääkaupungista Kuressaaresta luoteeseen.

Satama on otettu käyttöön vuonna 2006. Laivapaikkojen lisäksi satamassa on paikkoja pienveneille Sataman suotuisa maantieteellinen sijainti lähellä tärkeitä laivareittejä tekee siitä täydellisen pysähdyspaikan.

Satamassa sijaitsevan laiturin molemmilla puolilla on tilaa matkustaja- tai rahtialuksille ja syvyys laiturin vieressä on 7 tai 10 metriä. Laituriin pystyy kiinnitäytymään jopa 200 metriä pitkä ja 30 metriä leveä alus.

Pienestä terminaalirakennuksesta löytyy mm. sauna, suihku ja wc. Lisäksi alueella sijaitsee kahvila/ravintola.

Tallink teki heinäkuussa 2020 erikoisristeilyn Helsingistä Saarenmaalle m/s Victoria I -aluksella. Kyydissä oli noin tuhat suomalaista risteilyvierasta. Suomalaisia matkustajia oli satamassa odottamassa 30 linja-autoa, mitkä kuljettivat matkustajia kiertoajeluille ja päiväksi Kuressaareen.

Victoria I oli yksi harvoista Tallinkin matkustajalaivoista, joka oli sopivan kokoinen mahtuakseen Ninasen kylässä sijaitsevaan Saarenmaan satamaan. Victoria I oli bruttovetoisuudeltaan suurin alus, joka on koskaan käynyt Saarenmaan syväsatamassa

Kesällä 2021 Tallink tekee kaksi erikoisristeilyä Helsingistä Saarenamaalle m/s Victoria I -aluksella.

Osoite:
Ninase küla, Mustjala vald, 93631 SAAREMAA

Satamaan liikennöivä Tallinkin laiva:
m/s Victoria I

Lisätietoja:
Port of Tallinn

Saarenmaa Ninase 2020
Saarenmaan Ninasen satama heinäkuussa 2020.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat
Saarenmaa Ninase 2020
Saarenmaan Ninasen sataman rakennuksia heinäkuussa 2020.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat