Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat


Rostockin satama, joka on yksi Saksan suurimmista Itämeren satamista, sijaitsee Warnow-joen suulla. Pinta-alaa alueella on n. 770 hehtaaria. Satama-alueelta löytyy 45 lauttapaikkaa joiden yhteispituus on 11 000 metriä.

Satama-alueelta löytyy mm. kauppoja, ravintoloita, huoltoasemia, postikonttori, pankki-automaatteja, pysäköintialueita sekä turistineuvonta.

Finnjet liikennöi kesäkausina vuosina 1999 – 2003 Rostockista Helsinkiin. Kesäkausina 2004 -2005 Finnjet liikennöi Rostock – Tallinna – Pietari -reitillä. Finnjet-liikenne lopetettiin kannattamattomana syyskuussa 2005.

Silja Linen käytössä oli laituripaikka 54, jonka pituus oli 262 metriä. Laituripaikan yhteydessä oli Silja Linen terminaaliteltta, jossa oli odotustilat, passintarkastus ja bistro. Silja Linen lähtöselvitys sijaitsi erillisessä rakennuksessa kauempana terminaaliteltasta. Lähtöselvityksen ja terminaaliteltan välillä oli bussikuljetus.

Silja Linen lopetettua Saksanliikenteen on Finnjetin lähtöselvitysrakennus ja terminaaliteltta purettu pois.

Syksyyn 2011 asti Rostockin ja Helsingin välillä liikennöivät Tallink Superfast -laivat. Satamasta liikennöivät mm. Scandlines ja TT-Line.

Tallink Superfast -terminaali sijaitsi osoitteessa Ost-West-Str. 35. Terminaalista löytyi odotustiloja kahdessa kerroksessa, wc:t ja kylmä- ja kuumajuoma-automaatti. Terminaalista oli bussikuljetus laivalle.

Osoite:
Am Warnowkai 11, 18147 ROSTOCK

Pikalinkit:
Laivasto
Satamat

Lisätietoja:
Rostock Port

Finnjet-terminaali
Finnjetin terminaaliteltta Rostockissa 2005.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat
Tallink-terminaali Rostock
Tallink Superfast -terminaali Rostockissa.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat