Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat


Finnlinesin GTS Finnjetin tultua 1977 Saksan liikenteeseen, tuli aluksen koon huomioon ottaen välttämättömäksi suunnitella uusi matkustajaterminaali Eteläsatamaan. Sopivimmaksi paikaksi osoittautui Katajanokan kärki, jossa vuonna 1937 valmistunut arkkitehti Taucherin suunnittelema varastorakennus muutettiin matkustajaterminaali-rakennukseksi. Terminaaliin kuului yksi lautta-paikka matkustajasiltoineen. Muutostyö valmistui vuonna 1977. Kolmikerroksisen rakennuksen pinta-ala on 8 900 m² Terminaalin ympärillä on kenttätilaa autoliikennettä varten noin 3,6 ha.

Vuonna 1985 terminaaliin rakennettiin uusi lauttapaikka sekä sille johtava 220 m pitkä matkustajasilta, Viking Linen liikennettä varten.

Lisääntyneiden matkustajamäärien vuoksi aloitettiin huhtikuussa 2007 terminaalin laajennustyöt.

Ylempi matkustajasilta ja sinne johtava portaikko sekä vuonna 1999 rakennetun laajennusosan katto ja seinät purettiin. Säilytettävän matkustajasillan ja terminaalirakennuksen väliin rakennettiin uusi, terminaalirakennuksen korkuinen, teräsrunkoinen, lasiseinäinen ja -katteinen halli, jonka sisällä uudet matkustajasillat ovat. Halli toimii matkustajien odotustilana sekä kulkureittinä matkustajasilloille.

Uudet siltarakenteet ovat erillään suojellusta rakennuksesta, joten sen alkuperäinen julkisivu saadaan kokonaan esiin hallin sisällä ja sitä korostetaan valaistuksella. Tiilijulkisivu, joka on alttiina ankarille merituulille ja sateelle, sai näin myös sääsuojan.

Muutoksien yhteydessä satama-alueella tehtiin myös uusia liikennejärjestelyjä.

Katajanokan terminaalissa on ravintola, kioski, rahanvaihtopiste, pankkiautomaatti, matkatavaroiden säilytyslokerot sekä Viking Linen palvelupiste. Terminaalia käyttää tällä hetkellä Viking Line Tukholman ja Tallinnan liikenteessä.

Laivaliikenteen tulevaisuus
Tammikuussa 2021 Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan periaatepäätöksen satamatoimintojen uudelleenjärjestelyistä Eteläsatamassa, Katajanokalla ja Länsisatamassa.

Tavoitteena on, että matkustaja-autoliikenne loppuu Eteläsataman puolella. Tukholman matkustaja-autolauttaliikenne keskitetään Katajanokalle ja Tallinnan matkustaja-autolauttaliikenne Länsisatamaan.

Katajanokan varasto (K6)
Silja Linen käytössä Katajanokalla oli varastorakennus K6. Varastorakennus, jossa oli Silja Linen laivojen myymälöiden varasto, sijaitsi Kanavaterminaalin (K5) ja Marina Congress Centerin (K7) välissä. Varastorakennus purettiin vuonna 2021.

Osoite:
Katajanokanlaituri 8, 00160 HELSINKI

Pikalinkit:
Laivasto
Satamat

Lisätietoja:
Helsingin satama

Katajanokan terminaali
Finnjetin valomainos Katajanokan terminaalissa.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat
Katajanokan terminaali
Katajanokan terminaali vuonna 2004.
Kuva: Sami Koski / Valkeat Laivat